WATER EN TECHNIEK

Daar houden wij ons graag mee bezig. We ontwikkelen en bouwen.

OVER ONS

WAT WIJ MAKEN

Al meer dan 40 jaar bieden we technische ondersteuning aan de binnenvaart. We leggen de eerste hand aan het casco van superjachten en cruiseschepen, we bouwen amfibische voertuigen maar bijvoorbeeld ook glazen cabriodaken voor bussen. De meesten van ons zijn in huis opgeleid en hebben zich ontplooid tot ware specialist.

MET HOOFD EN HANDEN

In de jaren ‘60 begon De Jong als las- en constructiebedrijf voor de binnenvaart. Bij hun vader leerden Dirk Jan en Jeroen de Jong als kleine jongens al waar het om ging: dingen maken die het goed doen. Kwalitatief hoogwaardig vakwerk, de kunst van het lassen. En omdat er altijd ruimte voor het idee was, verwezenlijkten zij in de werkplaats hun jongensdromen. Eigengebouwde auto’s, boten en motoren. Deze vele uren met hoofd en handen werken vormden de basis voor De Jong Holland. Ondertussen is er een heel team vakmensen aan het werk bij De Jong. Allemaal geprikkeld door het idee. Met ieder zijn eigen kwaliteiten.

Dirk Jan en Jeroen de Jong

De zoons van J. de Jong senior zitten sinds eind jaren negentig in het familiebedrijf. Beiden echte techneuten en bezield door water en techniek. Na zijn studie werktuigbouwkunde werd Dirk Jan in 1998 compagnon van zijn vader. Jeroen werd derde directielid van het familiebedrijf in 2001, na zijn studie aandrijftechniek te hebben afgerond. De broers, gedreven door de uitdaging om het bedrijf van hun vader verder uit te bouwen, legden onder andere de basis voor de afdeling Productontwikkeling. Inmiddels een belangrijke tak van het bedrijf met een uitgebreid netwerk in de technische sector en behoorlijk wat ervaring in de research en development van technisch hoogwaardige producten. Dirk Jan stuurt het engineeringsteam aan, heeft de verantwoording over de commercie binnen het bedrijf en onderhoudt de internationale contacten. Jeroen beheert de contacten in de scheepvaartwereld en neemt de operationele leiding op zich. Dit behelst onder meer het vakkundig realiseren van technisch complexe vraagstukken en erop toezien dat al het werk uitgevoerd door De Jong Holland van de beste kwaliteit is. Doordacht en met ongekende precisie.

SAMENWERKING MET CONTROLE-INSTANTIES EN FABRIKANTEN

De Jong Holland werkt nauw samen met controle-instanties zoals TÜV, RDW en de Scheepvaartinspectie. Inmiddels hebben we zoveel ervaring dat dergelijke inspectieprocessen snel en efficiënt gebeuren. Zo ook hebben we een directe samenwerking met Original Equipment Manufacturers zoals Toyota, Iveco, Volvo en Mercedes. Met deze partijen wisselen we kennis uit. Onze projecten zijn vaak eveneens voor onze leveranciers bijzonder en worden daarom nauwgezet door hen gevolgd.

Ook is De Jong Holland een KvINL erkend bedrijf voor de volgende vakdisciplines: gastechnische installaties, watertechnische installaties en verwarmingsinstallaties. KvINL geeft een kwaliteitslabel aan bedrijven die het installatiewerk veilig en deskundig uitvoeren en veel belang hechten aan hoogstaande kwaliteit van het installatiewerk en de interne werkprocessen.

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die dingen kunnen maken die het goed doen.

NAAR DE VACATURES